نوسازی 44 درصد بافت فرسوده تهران

نوسازی-44-درصد-بافت-فرسوده-تهران

نوسازی ۴۴ درصد بافت‌ فرسوده تهران رئیس کمیته شهرسازی شورای شهر تهران از نوسازی ۴۴ درصد بافت‌های فرسوده در تهران خبر داد و گفت البته آنچه رخ داده نوسازی خانه‌ها بوده است؛ زیرا بافت فقط محدود به ساختمان نیست


نوسازی ۴۴ درصد بافت‌ فرسوده تهران
رئیس کمیته شهرسازی شورای شهر تهران از نوسازی ۴۴ درصد بافت‌های فرسوده در تهران خبر داد و گفت: البته آنچه رخ داده نوسازی خانه‌ها بوده است؛ زیرا بافت فقط محدود به ساختمان نیست.

زهرا نژادبهرام با تصریح بر اینکه موضوع نوسازی بافت‌های فرسوده در تهران بر خلاف ادعاها، جدی گرفته شده است، در عین حال گفت: در این مسیر چالش‌های جدی وجود دارد و با وجود توجهات و تاکیدات فراوان نسبت به این موضوع، اما در عمل شاهد هستیم سرعت لازم برای نوسازی بافت‌ها وجود ندارد.

وی از نوسازی ۴۴ درصد بافت‌های فرسوده در تهران خبر داد و اظهار کرد: البته آنچه رخ داده نوسازی خانه‌ها بوده است؛ زیرا بافت فقط محدود به ساختمان نیست و مجموعه‌ای از معابر و خدمات یک محله است که بافت آن محل را تشکیل می‌دهد.

رئیس کمیته شهرسازی شورای شهر تهران درباره اقدامات صورت گرفته برای نوسازی بافت‌های فرسوده بیان کرد: بسته‌های تشویقی شامل وام‌های نوسازی و ارائه جواز ساختمانی بدون هزینه، رایگان بودن انشعابات آب و برق و یک طبقه تشویقی برای نوسازی بافت‌های فرسوده به افراد متقاضی ارائه می‌شود و در ۱۲ سال گذشته این بسته‌های تشویقی بیشتر شده است.

  نوسازی شتاب لازم را ندارد
عضو هیات‌رئیسه شورای شهر تهران به ستاد بازآفرینی شهری اشاره کرد و افزود: این ستاد در سطح ملی تشکیل شده است و چند کارگروه دارد؛ اما با وجود این هنوز نوسازی بافت‌های فرسوده شتاب لازم را ندارد.

وی درباره دلایل کند بودن روند نوسازی بافت‌های فرسوده عنوان کرد: بخشی از دلایل درون‌زا و مربوط به خود بافت‌های فرسوده است، زیرا اغلب منازلی که همچنان فرسوده هستند مشکل نداشتن سند دارند یا به‌صورت قولنامه‌ای خانه را در اختیار دارند؛ در حالی که تسهیلات بر اساس سند رسمی ارائه می‌شود.

نژادبهرام ادامه داد: همچنین برخی املاک رها شده‌اند؛ یعنی مالکان آنها نامشخص هستند یا مشکل ورثه دارند. برخی از صاحبان املاک فرسوده سالمندان هستند و تمایلی به تغییر در شرایط ملک خود ندارند.

وی به مشکلات و موانع برون‌زا در نوسازی بافت‌های فرسوده اشاره کرد و افزود: رویکردهایی که نسبت به نوسازی بافت‌های فرسوده داشتیم، تغییر داده‌ایم و در واکاوی و بررسی دلایل کند بودن نوسازی بافت‌ها، به این نتیجه رسیدیم به عامل مهمی همچون ارزش سکونت توجه نشده است یعنی خیلی از افراد علاقه‌ای ندارند در همان محل خود زندگی کنند و به همین دلیل تمایلی نیز به نوسازی ندارند.


مطالب مرتبط

خریداران دوم به بعد مسکن مهر پردیس باید ۲۵ درصد از یارانه دولتی را بپردازند

تحولات ثبت معامله با مصوب شدن طرح ارتقای اعتبار اسناد رسمی

زورآزمایی وام مسکن و قیمت مسکن در تهران

موافقت کمسیون اقتصادی با گرفتن مالیات از خانه های خالی