انجام بیش از ۸ هزار مورد اقدامات پاراکلینیکی ویژه زندانیان مشکوک به بیماری کووید ۱۹
رئیس سازمان زندان ها اعلام داشت:
انجام بیش از ۸ هزار مورد اقدامات پاراکلینیکی ویژه زندانیان مشکوک به بیماری کووید ۱۹
رییس سازمان زندانها در دیدار با جمعی از سفرای کشورهای خارجی حاضر در ایران بیان داشت: بیش از ۸ هزار مورد اقدامات پاراکلینیکی ویژه زندانیان مشکوک به بیماری کووید ۱۹ انجام شده است.
به گزارش سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور، هم زمان با هفته قوه قضاییه امروز چهارشنبه ۴ تیر محمد مهدی حاج محمدی رییس سازمان زندانها در دیدار با جمعی از سفرای کشورهای خارجی حاضر در ایران به ایراد سخنرانی پرداخت.
وی با اشاره به بهبود وضعیت کمی و کیفی زندانها و اجرای سیاست کاهش جمعیت کیفری، گفت: سازمان زندانها و مجموعه قوه قضاییه تلاش میکند ضمن توسعه کمی و کیفی زندانها (به اقتضای جمعیت کشور) با توسل به برنامههای مختلف قضایی، فرهنگی و آموزشی جمعیت کیفری را کاهش دهد و هرچه زودتر زمینه بازگشت زندانی به جامعه فراهم شود و مدت زمان اقامت وی در زندان کوتاهترین زمان ممکن باشد.
حاج محمدی تاکید کرد: در این زمینه در صورتی که زندانیان تلاش نمایند تا در رفتار بزهکارانه خویش تغییر ایجاد نمایند علاوه بر خورداری از امتیازات قانونی از قبیل عفو و مرخصی، از سایر تسهیلات قضایی همانند آزادی مشروط، تعلیق مجازات، استفاده از پابند الکترونیک (حبس در خانه یا ایجاد محدودیت در تردد) و ... بهرهمند میشوند.
رییس سازمان زندانها با تاکید بر توجه ویژه به برنامههای فرهنگی و تربیتی، گفت: این سازمان بر اساس وظایف قانونی در اسناد بالادستی و قوانین عادی و همچنین رسالت انسانی و اسلامی، علاوه بر نگهداری زندانیان، عهده دار اصلاح محبوسان نیز میباشد و در قالب فعالیتهای فرهنگی، مذهبی، آموزشی، هنری و ورزشی و با مشارکت جمعاً ۱۶۱۰ نفر مددکار، روانشناس و مبلغ یا مربی مذهبی، این امر صورت میگیرد.
وی تصریح کرد: هماکنون شرایط تحصیل برای زندانیان از مقطع ابتدایی تا تحصیلات عالیه فراهم است در سال گذشته تعداد حدوداً ۱۱ هزار نفر در دورههای مختلف آموزش تحصیلی شرکت کردهاند و بیش از ۱۰۲ هزار نفر در مسابقات ورزشی درون زندانها و بیش از یک صد هزار نفر در مسابقات کتابخوانی برگزار شده در زندانهای کشور شرکت کردهاند.
حاج محمدی با اشاره به بهداشت و درمان درزندانهای ایران، گفت: زندانهای ایران به دلیل اتخاذ تدابیر ویژه و بومی در مقابل بیماری کووید ۱۹ یکی از بهترین اقدامات مرتبط با پیشگیری، درمان و کنترل بیماری را نه تنها در سطح کشورهای منطقه بلکه در سطح جهانی داشته است. به طوری که علیرغم وجود درصد بالایی از افراد پرخطر و دارای بیماریهای زمینهای و پس از گذشت ۴ ماه از شروع اپیدمی در ایران، هیچگاه در زندانها دچار بحران یا وضعیت قرمز نشدهایم. این افتخار مرهون تحلیل درست وضعیت موجود، شروع زودهنگام آماده سازی سیستم بهداشت و درمان از زمان اعلام بروز اپیدمی در چین، اتخاذ راهکارهای بومی در زندان و تغییر کاربری فضاها، ضدعفونی مستمر، آموزش زندانیان و پرسنل، رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و هماهنگی با وزارت بهداشت، در تهیه و اجرای پروتکلهای کشوری و پروتکلهای مختص زندان است.
رییس سازمان زندانها درباره اقدامات ویژه مقابله با اپیدمی کرونا در زندانها، تصریح کرد: یکی از موارد مهم کنترل بیماری، غربالگری، تشخیص و درمان، به هنگام بازگشت از مرخصی بوده است؛ لذا با همکاری مشترک فی ما بین سازمان زندانها و وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی، پروتکل منحصر به فرد «غربالگری، تشخیص، مراقبت ودرمان کووید ۱۹ در زندان» تهیه و به کلیه زندانها و دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ شد.
وی ادامه داد: از نکات برجسته این پروتکل انجام تست کووید ۱۹ برای کلیه ورودیها، ایجاد سه محل نگهداری مجزا به نامهای قرنطینه، ایزوله و نقاهتگاه و تهیه تجهیزات پزشکی میباشد که مطابق استانداردهای سازمان بهداشت جهانی است؛ به جهت کاهش هرچه بیشتر تردد داخل بند، از زندانیان آموزش دیده تحت عنوان «همیار بهداشتی» جهت کنترل درجه حرارت بدن زندانیان (تب)، ارجاع به بهداری، آموزش بهداشت فردی و عمومی و ... استفاده شد.
حاج محمدی تاکید کرد: انجام بیش از ۸ هزار مورد اقدامات پاراکلینیکی ویژه زندانیان مشکوک به بیماری کووید ۱۹، جهت رعایت فاصله گذاری اجتماعی و کاهش خطر انتقال بیماری کووید ۱۹، کلیه ملاقاتهای کابینی و حضوری به توصیه دفتر بهداشت و درمان و بر اساس پروتکلهای ستاد ملی کرونا و همچنین پروتکلهای تهیه شده توسط دفتر بهداشت و درمان لغو گردید.
وی یادآور شد: همچنین تهیه و توزیع ۴۱۰ دستگاه «پالس اکسی متر» بین زندانهای کشور و کانونهای اصلاح و تربیت و تأمین تعداد ۸۱۶ اتاق ایزوله و اعطای مرخصی به ۱۲۰ هزار زندانی و تمدید آن در دو نوبت از جمله اقدامات است.
حاج محمدی بر لزوم حمایت از خانواده زندانیان و مراقبتهای بعد از خروج تاکید کرد و افزود: سازمان زندانها علاوه بر نگهداری زندانیان و ارائه خدمات گوناگون به آنها در مدت حبس در قالب مؤسساتی به نام انجمن «حمایت از زندانیان و مراکز مراقبت بعد از خروج» به خانوادههای زندانیان و به زندانیان آزاد شده خدمات ارائه مینماید. همچنین مددکاران اجتماعی زندانها و انجمنهای حمایت از زندانیان تلاش مینمایند تا مشکلات زندانیان و خانوادههای آنان را کاهش دهند.
وی ادامه داد: در حال حاضر تمامی خانوادههای زندانیان نیازمند، تحت پوشش قرار دارند و خدمات گوناگونی شامل پرداخت مستمری ماهیانه، تأمین مسکن، ازدواج و جهیزیه، بهداشت و درمان، فرهنگی، آموزشی و تحصیل فرزندان و همسران، مددکاری و مشاوره و ... به آنان ارائه میشود.
منبع : قوه قضائیه