ورود بنیاد مستضعفان برای کمک به مسکن

ورود-بنیاد-مستضعفان-برای-کمک-به-مسکن

ورود بنیاد مستضعفان برای کمک به مسکن



ورود بنیاد مستضعفان برای کمک به تأمین ودیعه مسکن و اجاره‌بها/ بنیاد با افتخار می‌تواند برای تأمین مسکن اقشار مستضعف کمک می‌کند

رئیس بنیاد مستضعفان از اختصاص ۲۳۰میلیارد تومان به‌منظور تأمین ودیعه مسکن و اجاره‌بهای مددجویان و نیازمندان خبر داد.

 پرویز فتاح در جمع خبرنگاران در خصوص کمک بنیاد مستضعفان به مددجویان و افراد نیازمند در حوزه ودیعه و اجاره مسکن،‌ اظهار کرد: گزارشاتی که از سطح جامعه دریافت کردیم بیانگر فشار روی اقشار ضعیف از نظر معیشت است و متأسفانه نرخ سرسام‌آور اجاره‌بها  نیز این فشار را مضاعف کرده است.

وی با تأکید به اینکه تأمین هزینه مبلغ رهن و اجاره‌بها از سوی سازمان‌های حمایتی مثل سازمان بهزیستی و کمیته امداد کار بسیار سختی است، افزود: هفته گذشته از مسئولان کمیته امداد و سازمان بهزیستی برای بررسی این موضوع دعوت کردم، مسئولان این دو سازمان ضمن ارائه آمار،‌ به‌صورت کتبی اعلام کردند افراد تحت پوشش آنها از نظر تأمین اجاره و ودیعه مسکن شرایط سختی دارند. ما نیز در بنیاد مستضعفان این موضوع را بررسی کردیم و با اذن هیئت امنا، تصمیم گرفتیم در این بحث و در حوزه معیشتی کمک کنیم.
رئیس بنیاد مستضعفین ادامه داد: هم در موضوع ودیعه مسکن و هم برای اجاره افراد تحت پوشش و نیازمندان از طریق این دو سازمان حمایتی، از سوی بنیاد امروز این کمک‌ها اجرایی می‌شود. بنیاد مستضعفان برای ودیعه مسکن افراد تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد 150 میلیارد تومان پرداخت کرد و از طریق سازمان بهزیستی و کمیته امداد به‌صورت ودیعه و بدون کارمزد و سریع در اختیار این خانواده‌ها و نیازمندان قرار می‌گیرد. این کمک‌ها در شهر و روستا صورت می‌گیرد.

فتاح با اعلام اینکه امروز به‌منظور موضوع اجارات نیز بنیاد مستضعفان مجموعاً 80 میلیارد تومان بلاعوض و به‌صورت نقد اختصاص و کارسازی می‌کند، تصریح کرد: این مبلغ به حساب دو سازمان حمایتی واریز شده تا بتوانند برای اجارات اقشار ضعیف هم کمک کنند. سازوکار نحوه انجام این کمک در موضوع ودیعه و اجاره با دو سازمان حمایتی یعنی کمیته امداد و سازمان بهزیستی است. بنیاد مستضعفان این پول را در صندوق قرض‌الحسنه قرار داده است و کمیته امداد و سازمان بهزیستی هم نظرشان همین بود. این مبلغ آنجا واریز می‌شود و طبق دستورالعملی که آنها تهیه کرده‌اند، از امروز یا فردا این کمک‌ها به اقشار نیازمند قابل واگذاری و انجام است.

وی در ادامه افزود: در خصوص پرداخت اجاره‌بها ابتدا بحث فقط مددجویان تحت پوشش مطرح بود اما در توافقنامه‌ای که با این دو سازمان حمایتی صورت گرفت قرار شد که این مبلغ برای افراد خارج از پوشش و دیگر نیازمندان نیز اختصاص یابد. توافق ما با صندوق قرضه‌الحسنه به این صورت است که بنیاد مستضعفان هر مقدار ودیعه در این صندوق قرار بدهد، 50 درصد نیز آنها اضافه کنند یعنی اگر ما 150 میلیارد تومان در این صندوق ببریم آنها نیز 75 میلیارد بدون کارمزد اختصاص دهند.

فتاح گفت: برای پرداخت این مبلغ به نیازمندان از سوی دو سازمان حمایتی اولویت‌بندی‌ها مشخص شده و لیستشان نیز آماده شده است، طی نامه‌ای که به بنیاد داشتند سازوکار آماده است و از امروز کارشان را شروع می‌کنند.

رئیس بنیاد مستضعفان درباره اینکه آیا این اولین بار است که بنیاد در این خصوص به افراد نیازمند کمک می‌کند گفت: بنیاد از اول بحران کرونا وارد مدار کمک شده است و با این کمک 230میلیاردی که امروز به کمیته امداد و سازمان بهزیستی می‌شود مجموع کمک‌هایمان در کرونا به این دو سازمان 570 میلیارد تومان به‌صورت نقد است. تا الآن حدود 1380 میلیارد تومان نقد پرداخت کردیم که بیش از یک‌سوم از طریق این دو سازمان حمایتی بوده است. البته روند کمک‌های ما بنا به تشخیصی که می‌دهیم و یا مراجعاتی  که به ما می‌شود، ادامه خواهد داشت.

وی با اشاره به مشکلات اقتصادی به‌خصوص در حوزه مسکن گفت: این موضوع طی دو ماه اخیر شدّت و حدّت پیدا کرده و مراجعات بیشتر شده  است. کمک بنیاد در حوزه اجاره‌بها و ودیعه مسکن برای اولین بار است اما همان‌طور که قبلاً اعلام کردیم از اول بروز کرونا کنار دولت و مسئولان نظام و مردم عزیز بودیم و با همه ظرفیت این اطمینان را می‌دهیم که ما، بنیاد مستضعفان، در پساکرونا و در این شرایط سخت اقتصادی که به‌تبع کرونا به بعضی از اقشار تحمیل می‌شود کنار مردم عزیز و دولت خواهیم بود.

فتاح در خصوص میزان مبلغ اختصاص‌یافته به دو سازمان حمایتی گفت: از مبلغ 150 میلیارد تومان به‌نسبت جمعیت 100 میلیارد برای کمیته امداد و 50 میلیارد برای سازمان بهزیستی است. مجموعه ودیعه 150 میلیارد تومان است که با هم‌افزایی در صندوق قرض‌الحسنه  225 میلیارد تومان است.

وی ادامه داد: برای اختصاص این مبلغ به نیازمندان حدی مشخص نکردیم اما دو سازمان حمایتی، حدود 20 تا 30 میلیون برای هر خانواده در نظر گرفته‌اند.

رئیس بنیاد مستضعفان درباره همکاری بنیاد با وزارت راه و شهرسازی برای تأمین مسکن نیازمندان گفت: بنده در این زمینه صحبتی با وزیر راه و شهرسازی داشتم. خود ما پیشنهاد کردیم که می‌توانیم در آوردن زمین یا بقیه اقدامات برای اقشار ضعیف کمک کنیم، مثل کاری که الآن می‌کنیم. بالاخره دولت هم برای مسکن و اجارات طرح‌هایی دارد و کمک‌های ما تنه نمی‌زند و موازی‌کاری نیست بلکه مکمل آن است، بالاخره سازمان بهزیستی بخشی از دولت است و با آنها هماهنگ کردیم. با وزیر راه و شهرسازی هم صحبت شده اگر طرحشان دقیق باشد، بنیاد با افتخار می‌تواند در زمینه‌های مختلف برای تأمین و یا احداث مسکن برای اقشار مستضعف کمک کند.

فتاح در پاسخ به سؤالی در این خصوص که کدام‌یکی از زمین‌های بنیاد مستضعفان برای احداث مسکن نیازمندان استفاده می‌شود، گفت: بعضی از زمین‌های ما در جایی واقع است که اصلاً صلاح نیست در این خصوص استفاده شود اما برای کمک در این موضوع علاقه‌مند هستیم و می‌خواهیم بخشی از موضوع باشیم. ما در بنیاد علوی بنیاد، برای اقشار ضعیف و مستضعف موضوع مسکن آنها را تأمین می‌کنیم. ماه قبل با وزیر رفاه و رئیس سازمان بهزیستی توافق امضا کردیم و ما تمام مسکن خانواده‌های دومعلول به بالا را احداث می‌کنیم و آنجا تعهد دادیم الآن هم در حال اقدام است.

منبع : مشرق

مطالب مرتبط

ورود قوه قضائیه به بازار اسف بار مسکن

افزایش تسهیلات مسکن ایثارگران

افزایش اجاره بها بیش از 25 درصد غیرقانونی است

شرط استفاده از نرخ های مصوب اجاره مسکن

اجاره پشت بام صحت ندارد