وام ودیعه مسکن نصیب کدام مستاجران می شود

وام-ودیعه-مسکن-نصیب-کدام-مستاجران-می-شود

وام ودیعه مسکن نصیب کدام مستاجران می شود


وام ودیعه مسکن نصیب کدام مستاجران می‌شود؟ | چشم و هم‌چشمی به بازار اجاره هم رسید
مدت‌هاست موضوع پرداخت وام ودیعه مسکن به مستاجران سر زبان مسئولان این حوزه است و این سؤال بین مستاجران مطرح می‌شود که گیرنده این وام مستاجر است یا مالک و اصلاً کدام مستاجران مشمول دریافت هستند.

 این روزها بازار مسکن به ویژه بازار اجاره دچار التهاب و هیجان بیش از حد شده به طوری که به گفته بسیاری از مستاجران این بازار همانند بازار خرید و فروش هر روز شاهد افزایش و رشد قیمت شده و این خود زمینه‌ساز ایجاد نگرانی برای بسیاری از مردم به ویژه مستاجران است. از سوی دیگر ارائه ایده های مختلفی که برای کنترل این بازار داده شده باعث شده که مالکان از این وعده و وعیدها سوءاستفاده کنند و این خود باعث افزایش بیش از حد نرخ‌های اجاره شود.

هم اکنون در بسیاری از شهرها و مناطق تهران هنوز مالکان و یا مشاوران املاک موارد مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا را رعایت نمی کنند که این اقدام زمینه ساز ایجاد مشکلات بسیار زیادی شده است.
گفتنی است در چند ماه گذشته همزمان با افزایش چشمگیر قیمت‌های اجاره و اعتراض بسیاری از مستاجران و متقاضیان مسکن، ستاد ملی مبارزه با کرونا تصمیماتی برای کنترل التهاب و کاهش قیمت و جلوگیری از افزایش چشمگیر اجاره گرفت.

مصوبات بازار اجاره اجرایی نمی‌شود
یکی از این مصوبات تعیین سقف قیمتی برای افزایش اجاره بود به طوری که برای شهر تهران تا ۲۵ درصد برای سایر شهرها تا ۲۰ درصد و برای شهرهای کوچک ۱۵ درصد بود؛ البته این مصوبه باعث شد بسیاری از مالکان سوء استفاده کنند چراکه پیش از این مصوبه قیمت‌های اجاره را ۱۰ درصد افزایش داده بودند و پس از این مصوبه نرخ‌های اجاره را به بیش از ۲۵ درصد افزایش دادند؛ البته این جلسه مصوبات دیگری هم برای بازار اجاره داشت به طوری که باید تمامی قراردادهای مربوط به اجاره دارای کد رهگیری باشد و مالکان حق بیرون کردن مستاجران را ندارند و این مصوبه تا ۳ ماه پس از تعیین اعلام وضعیت سفید توسط وزارت راه و شهرسازی قدرت اجرایی دارد.

جزئیات جدید از وام ودیعه مسکن برای مستاجران
یکی دیگر از مصوبات این جلسه در رابطه با بازار مسکن پرداخت وام ودیعه مسکن بوده به طوری که در آن جلسه به متقاضیان و مستاجران تسهیلاتی در قالب ودیعه مسکن به مالکان پرداخت می‌شود و به گفته اسلامی، وزیر راه و شهرسازی، مستاجران نگرانی در رابطه با بازپرداخت آن نداشته باشند و اجرای چنین مواردی تا حدودی می‌تواند بازار اجاره را به سمت آرامش هدایت کند.

براساس این گزارش هنوز در بسیاری از مناطق از جمله تهران شاهد افزایش چشمگیر نرخ‌های اجاره هستیم. این در حالی است که مشاوران املاک یا دلالان سعی می‌کنند با اقداماتی این مصوبات را دور بزنند و در این بین فقط مستاجران هستند که هر سال چوب افزایش قیمت را می‌خورند.

از طرف دیگر بازار خرید و فروش مسکن هم دست کمی از بازار اجاره ندارد و ما شاهد آن هستیم که لحظه به لحظه و روزبه‌روز بر قیمت خانه‌ها افزوده می‌شود و متقاضیان یا خریداران مسکن که در سال‌های گذشته ذره‌ای امید برای خرید مسکن داشتند در این شرایط امیدشان هر روز کم‌رنگ‌تر می‌شود و در این روزها با افزایش ۱۴۰ درصدی قیمت‌ها امیدشان به صورت کامل از بین رفته است.

بر اساس این گزارش دولت طرح‌هایی را برای بهبود وضعیت بازار مسکن اعلام و ارائه کرده است که یکی از این طرح‌ها اقدام ملی مسکن بوده. این طرح تاکنون به مرحله ثبت‌نام و پالایش متقاضیان رسیده و هنوز در بسیاری از شهرها کلنگ اجرایی یا ساخت آن خورده نشده است؛ البته از مهم‌ترین طرح‌هایی که برای کنترل التهاب بازار مسکن توسط دولت و مجلس این روزها مطرح شده طرح اخذ مالیات از خانه‌های خالی است که هنوز بعد از گذشت چندین سال به مرحله اجرایی نرسیده اما به نظر می رسد امسال با ورود نمایندگان جدید به مجلس و تصویب دو فوریتی اخذ مالیات از خانه‌های خالی این طرح به مرحله اجرایی برسد.

کار وزارت راه و شهرسازی برای خانه‌های خالی تمام شد
 چندی پیش وزیر راه و شهرسازی هم در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران درباره اخذ مالیات از خانه‌های خالی اعلام کرده بود که وزارت راه و شهرسازی سامانه املاک و مستغلات را با وجود آنکه اجرایی کردن آن بسیار دشوار بوده و دستگاه‌های مختلف باید همکاری‌های لازم را با ما انجام می‌دادند توانستیم به مرحله عملیاتی برسانیم و هم اکنون این سامانه در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار گرفته و باید هر چه سریع‌تر سازمان امور مالیاتی خانه‌های خالی را شناسایی کند تا قبض و برگه مالیاتی برای آنها صادر شود.

او ادامه داد: با اجرای این طرح و دریافت دو برابری مالیات مالکان این واحدها مجبور خواهند شد این واحدها را هر چه سریع‌تر برای اجاره به بازار مسکن عرضه کنند یا آنها را به فروش برسانند.

بر اساس این گزارش بازار مسکن در این شرایط همزمان با ایجاد نوسانات در بازارهای موازی از جمله ارز و سکه دچار افزایش قیمت بسیار شدیدی شده که این خود زمینه‌ساز مشکلات بسیار زیادی برای مستأجران شده است.

در همین رابطه یکی از مستاجران منطقه خوش تهران با بیان اینکه بازار اجاره در این منطقه در مقایسه با سال گذشته رشد بیش از ۸۰ درصدی داشته است گفت: در این بازار بسیاری از مالکان هوای مستاجران را دارند اما بسیاری از آنها اجاره را بیش از مصوبه ستاد ملی کرونا تنها ۱۰ درصد افزایش داده بودند اما بعد از این مصوبه اجاره را به ۲۵ درصد افزایش دادند.

چشم و هم‌چشمی در بازار مسکن هم دیده می‌شود
موسوی، یکی از مشاوران املاک در شرق تهران، با بیان اینکه بسیاری از مالکان با چشم و هم‌چشمی  سعی می‌کنند این بازار را نابسامان کنند گفت: در بازار اجاره چشم و هم‌چشمی وجود دارد به طوری که اگر یک مالکی واحد ۷۰ متری خود را ۳۰۰ میلیون تومان اجاره داده باشد مالک دیگر سعی می‌کند واحد خود را به ۳۵۰ میلیون تومان رهن بدهد.

او ادامه داد: این در حالی است که بازار روز به روز به سمت التهاب کشیده می‌شود.

این مشاور املاک اظهار کرد: مصوبات ستاد ملی کرونا بیشتر شبیه مسکن است و اثر چندانی در بازار اجاره و یا خرید و فروش مسکن ندارد و باید سعی کنیم بازار را به صورت ریشه ای کنترل کنیم.

حسینی یکی دیگر از مستاجران در جنوب با اشاره به اینکه وضعیت بازار اجاره بسیار نا به سامان شده است افزود: دولت باید هرچه سریعتر اقدامات لازم برای کنترل بازار اجاره را انجام دهد چراکه وضعیت این بازار هر روز نابسامان‌تر می شود.

او گفت: مالکان هیچ انصافی ندارند چراکه امسال ما شاهد آن هستیم که نرخ‌های اجاره بیش از ۵۵ درصد افزایش یافته است.

قیمت مسکن در بازار با طرح‌های فعلی فروکش نمی‌کند
در همین رابطه مصطفی قلی‌خسروی، رییس اتحادیه مشاوران املاک، با بیان اینکه اجرای طرح‌هایی برای مستاجران توسط دولت در قالب پرداخت تسهیلات یا تعیین سقف و کف قیمتی تنها مسکنی برای این حوزه است، گفت: راهکار اصلی برای کنترل قیمت‌ها در بازار مسکن اینها نیست و باید سعی کنیم صنعت اجاره‌داری را و صنعت ساختمان‌سازی را از حالت سنتی به سمت صنعتی‌سازی هدایت کنیم.

او با اشاره به اینکه دولت باید طرح مسکن استیجاری را در ایران همانند کشورهای دیگر مانند ترکیه به مرحله اجرایی و عملیاتی برساند ادامه داد: در بسیاری از کشورها هر ۱۵ روز یکبار شاهد ساخت برج های جدید هستیم بنابراین در کشور ایران هم باید این طرح ها به مرحله اجرایی و عملیاتی برسد.

او توضیح داد: در کشور ترکیه دولت با همکاری شهرداری‌ها اقدام به ساخت واحدهایی برای مستاجران یا تازه‌عروس و دامادها کرده تا از طریق این طرح‌ها بتوان بازار مسکن به ویژه اجاره را کنترل کرد.

رییس اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به اینکه برای کنترل بازار مسکن به ویژه بازار اجاره باید همه نیروها و دستگاه‌ها همکاری‌های لازم را انجام دهند، افزود: هم‌اکنون شاهد آن هستیم که در این بخش همکاری‌های لازم دیده نمی‌شود.

رییس اتحادیه مشاوران با بیان اینکه در این بازار انسجام لازم جهت همکاری در این بخش‌ها دیده نمی‌شود، افزود: مصوبه تا سقف ۲۵ درصد برای اجاره‌بها در استان تهران تنها مربوط به اجاره است و مالکان حق ندارند این ۲۵ درصد را برای ودیعه افزایش دهند.

خسروی با اشاره به اینکه باید اقتصاد کشور را در این حوزه تقویت کنیم، گفت: مشاوران املاک در حوزه افزایش قیمت هیچ نقشی ندارند و در این زمینه باید تمامی دستگاه‌ها همکاری‌های لازم را انجام دهند.

گفتنی است دولت هرچه سریع‌تر باید نظارت خود را بر بازار اجاره افزایش دهد اما متاسفانه شاهد آن هستیم که این بازار با وجود دلالان و سوداگران به سمت نابسامانی حرکت می‌کند و ابن نگرانی را روزبه‌روز بیشتر می‌کند.

منبع : همشهری

مطالب مرتبط

قیمت مسکن در محلات ارزان تهران