آیین نامه اجرایی قانون اساسنامه بنیاد مسکن

آیین-نامه-اجرایی-قانون-اساسنامه-بنیاد-مسکن-

آئین نامه اجرایی قانون اساسنامه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ایران مصوب ۱۷ ۹ ۱۳۶۶ مجلس شورای اسلامی


آئین نامه اجرایی قانون اساسنامه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ایران مصوب ۱۷ /۹ /۱۳۶۶ مجلس شورای اسلامی

ماده ۱- بنیاد پس از مطالعه دقیق در مورد کمبود مسکن و تشخیص و تعیین نیازمندیهای مسکن محرومان اعم از روستایی و شهری در کلیه کشور با توجه به امکانات خود و مسکن مورد نیاز هر منطقه، نسبت به تدوین برنامه های تولید انبوه مسکن خود اقدام می نماید.

ماده ۲- به منظور اجرای مواد ۲ و ۳ اساسنامه بنیاد مسکن موضوع احداث مجتمع های زیستی و واحدهای مسکونی ارزان قیمت شهری و روستایی بنیاد مسکن می تواند از تسهیلات اعتباری کلیه بانک های کشور در قالب عقود اسلامی و با عملیات بدون ربای بانکی استفاده نماید.

تبصره - انعقاد هرگونه قرارداد و ایجاد تعهدات مالی برای بنیاد در مقابل بانکها با اشخاص حقیقی یا حقوقی و روشهای مشارکت و جلب خودیاری مردمی براساس دستورالعملی است که به تصویب سرپرست بنیاد مسکن میرسد.

ماده ۳ - بمنظور اجرای ماده ۴ اساسنامه و تبصره های ذیل آن جهت تهیه زمین مورد نیاز طرحها و پروژه های بنیاد اقدامات زیر حسب مورد انجام می گیرد:

الف - تهیه زمین از طریق سازمان زمین شهری بصورت قطعی براساس درخواست بنیاد مسکن انقلاب اسلامی.

تبصره- به سرپرست بنیاد مسکن اختیار داده می شود تا جهت مشخص نمودن روش درخواست و مراحل اجرایی دریافت زمین از سازمان زمین شهری با مدیرعامل سازمان زمین شهری موافقت نامه ای را تنظیم نمایند.

ب – تهیه زمین از طریق بنیاد مستضعفان (بنیاد جانبازان) براساس طرحهای مصوب شورای مرکزی و درخواست سرپرست بنیاد مسکن انقلاب اسلامی.

ج - قبول هبه زمین های ملکی اشخاص حقیقی و حقوقی که مایلند زمین های خود را به بنیاد هبه نمایند.

تبصره ۱- قبول هبه صرفاً از طریق دفتر مرکزی بنیاد مسکن انجام می گیرد که دستورالعمل مربوط به تصویب شورای مرکزی خواهد رسید.

تبصره ۲ -درمورد قبول هبه هماهنگی با دفتر نمایندگی حضرت امام الزامی است.

د - در جهت اجرای تبصره ۳ ذیل ماده ۴ به سرپرست بنیاد مسکن اختیار داده می شود تا دستورالعمل مربوطه را با توافق رئیس سازمان جنگلها و عمران مراتع و همچنین هیئت هفت نفره مرکزی واگذاری زمین تهیه و ابلاغ نماید.

ماده ۴ - در صورت عدم امکان تأمین زمین مناسب از طریق ماده ۳ این آئین نامه بنیاد می تواند در چارچوب قانون زمین شهری در جهت اجرای مواد ۲ و ۳ اساسنامه نسبت به تهیه زمین از سایر مراجع اقدام نماید.

ماده ۵- امور املاک، مستغلات و زمین (موضوع مواد ۳ و ۴ این آئین نامه) کلاً توسط دفتر مرکزی صورت می گیرد.

تبصره - سرپرست بنیاد مسکن می تواند اختیار موضوع ماده 5 این آئین نامه را به سرپرست استان ها و یا اشخاص دیگر حسب مورد تفویض نماید.

ماده ۶ - بنیاد جهت تهیه طرح پروژه های مصوب می تواند از خدمات مهندسین مشاور و یا کارشناسان خود در دفتر مرکزی و استان ها استفاده نماید در هر صورت کمیسیون بررسی و تصویب طرحها حسب مورد قبل از اجرای هر طرح الزامی است.

ماده ۷- اجرای پروژه های مصوب براساس قوانین و مقررات جاری کشور بصورت استفاده از خدمات پیمانکاران و یا بصورت آسانی انجام می گیرد.

ماده ۸- بنیاد می تواند از طریق ایجاد شرکت های وابسته و یا مشارکت با بخش خصوصی و دولتی و داخلی و خارجی براساس قانون تجارت در انجام وظایف قانونی خود اقدام نماید.

تبصره - تصویب شورای مرکزی در موارد ماده فوق الزامی است.

ماده ۹- مراحل نظارت بر اجرای پروژه ها از طریق دفتر مرکزی بنیاد مسکن براساس شرح وظایف پیش بینی شده در ساخت ارکان اساسی و نمودار سازمانی مصوب انجام میگیرد.

تبصره - دفتر مرکزی می تواند در جهت انجام مراحل نظارت ماده فوق از خدمات شخصیت های حقیقی و حقوقی بموجب قرارداد و براساس قوانین و مقررات جاری کشور استفاده نماید.

ماده ۱۰- بمنظور تهیه و تولید مصالح ساختمانی بنیاد می تواند مستقیماً نسبت به ایجاد کارگاهها و کارخانه های مربوط و با استفاده از ماده ۸ این آئین نامه در جهت ایجاد شرکت های وابسته و یا با مشارکت اشخاص حقیقی و حقوقی اقدام نماید.

ماده ۱۱- بمنظور اجرای تبصره ۳ ذیل ماده ۵ اساسنامه به سرپرست بنیاد اختیار داده میشود تا نسبت به درخواست انتقال واحدهای تولیدی مذکور در ماده فوق الذکر اقدام نماید.

ماده ۱۲- در جهت اجرای مواد ۱۰ و ۱۱ این آئین نامه برنامه تولید، تهیه و توزیع مصالح ساختمانی بنیاد مسکن شامل مطالعه وضعیت موجود مصالح ساختمانی کشور، اهداف، سیاستها وخط مشی بنیاد در زمینه های تکنولوژی و توسعه تولید مصالح ساختمانی توسط دفتر مرکزی تهیه و پس از تصویب شورای مرکزی بمرحله اجرا گذاشته می شود.

ماده ۱۳ - نظارت بر پرداخت و مصرف وامهای قرض الحسنه مسکن روستایی و ارزان قیمت شهری که از محل منابع مالی سیستم بانکی کشور تأمین میشود (موضوع ماده ۵ اساسنامه بنیاد مسکن) به موجب دستورالعملی است که با هماهنگی بنیاد مسکن و بانک مرکزی تهیه و پس از تصویب مراجع ذیربط به مورد اجراء گذاشته میشود.

تبصره- به سرپرست بنیاد اعتبار داده می شود تا با هماهنگی بانک مرکزی نسبت به انجام مراحل تهیه و تصویب دستورالعمل فوق الذکر اقدام نماید.

ماده ۱۴- آئین نامه اجرایی مواد ۷ و ۸ اساسنامه بصورت جداگانه تهیه و پس از طی مراحل قانونی بمورد اجراء گذارده می شود.

ماده ۱۵ - آئین نامه اجرایی فصل سوم اساسنامه درساخت ارکان اساسی و نمودار سازمانی بنیاد منظور، که با تصویب مراجع پیش بینی شده در این قانون به مورد اجراء گذارده میشود.

ماده ۱۶ - پس از تهیه طرح و انجام اقدامات اولیه برای ساخت واحدهای مسکونی و یا مجتمع های زیستی روستایی و شهری استفاده از منابع مالی منظور شده در اساسنامه بنیاد فقط با تصویب دفترمرکزی و بر اساس برنامه و بودجه پیش بینی شده صورت می پذیرد.

ماده ۱۷- ایجاد هرگونه تعهد مالی یا افتتاح حساب جاری و قرض الحسنه، دریافت کمک های مردمی، مشارکت با اشخاص حقیقی و حقوقی با مجوز دفتر مرکزی صورت میگیرد و بموجب دستورالعملی است که به تصویب سرپرست بنیاد خواهد رسید.

ماده ۱۸ - کلیه درآمدهای حاصله از فعالیت های بنیاد مسکن در سراسر کشور به حساب تمرکزی واریز میگردد و کلیه هزینه ها اعم از جاری و عمرانی در قالب اعتبارات مصوب به مصرف خواهد رسید.

ماده ۱۹ - در مواردیکه از منابع بانکی جهت سرمایه گذاری درایجاد واحدهای مسکونی استفاده میشود با توجه به وضعیت متقاضیان واحدهای مسکونی، بنیاد می تواند از بانکها درخواست نماید که پس از اتمام ساختمان، بانک نسبت به انعقاد قرارداد فروش اقساطی با متقاضیان در قالب مقررات عمومی بانکها اقدام نماید.

ماده ۲۰ - بنیاد موظف است هر ساله منابع لازم جهت اجرای طرح هایی که بموجب این قانون باید منابع آنها از طریق دولت تأمین شود و همچنین دریافت کمک های دولت به بنیاد موضوع ردیف ۴ ماده ۱۵ اساسنامه را در قالب برنامه و بودجه سالیانه خود پیش بینی و از طریق وزارت برنامه و بودجه جهت منظور نمودن در لایحه قانونی بودجه سالیانه کل کشور اقدام نماید.

ماده ۲۱ - در جهت اجرای تبصره ۲ ماده ۵ اساسنامه وزارت بازرگانی سهمیه لازم از مصالح ساختمانی و ماشین آلات مورد نیاز را با توجه به طرح های اعلام شده بنیاد در اختیار بنیاد مسکن قرار میدهد.

ماده ۲۲ - در جهت سازماندهی تشکیلات و انجام وظایف محوله سیستم ها و دستورالعمل های زیر با تصویب شورای مرکزی به مرحله اجرا گذارده میشود:
الف - سیستم حقوق و دستمزد و دستورالعمل استخدامی.
ب - سیستم گردش مکاتبات و بایگانی.
ج - سیستم مالی و قیمت تمام شده.
د - سیستم تدارکات و انبار.
هـ - دستورالعمل برنامه ریزی تعمیرات و نگهداری ماشین آلات.
و- سیستم کنترل کیفیت محصولات.
ز- سیستم گردش اطلاعات تولیدی.
ح - سیستم کدگذاری اقلام انبارها و انبارگردانی.
ط - دستورالعمل واگذاری واحدهای مسکونی.
ی - دستورالعمل چگونگی قبول هبه و مقررات مالی خاص آن.

ماده ۲۳ - آئین نامه مالی و معاملات بصورت جداگانه تهیه و پس از طی مراحل قانونی بمورد اجراء گذاشته میشود.

ماده ۲۴ - تا تصویب آئین نامه های خاص، دستورالعمل ها و سیستم های مذکور در این آئین نامه، آئین نامه ها و دستورالعمل های موجود ملاک عمل میباشند.

ماده 25 - از تاریخ تصویب این آئین نامه کلیه مقررات مغایر با آن ملغی میگردد.


 

منبع : سامانه ملی قوانین و مقررات

مطالب مرتبط

رای شماره 2807 هیات عمومی دیوان عدالت اداری

نظریه مشورتی

مسکن مهر بالاخره امسال تمام می شود؟

قانون حمایت خانواده