مطالبه نفقه به صورت حقوقی و کیفری چگونه است ؟

مطالبه-نفقه-به-صورت-حقوقی-و-کیفری-چگونه-است-؟

در صورتی که زن بخواهد نفقه خود را مطالبه کند می تواند به دو روش حقوقی و کیفری این کار را انجام دهد


در صورتی که زن بخواهد نفقه خود را مطالبه کند می تواند به دو روش حقوقی و کیفری این کار را انجام دهد

نفقه حق قانونی زنان است و در صورتی که مرد از پرداخت نفقه به همسر خود سر باز زند زن می‌تواند از طریق حقوقی و حتی کیفری نفقه خود را از شوهرش مطالبه کند.

اگر زن بخواهد به صورت حقوقی نفقه خود را از همسرش بگیرد می‌تواند با تنظیم دادخواست با موضوعیت مطالبه نفقه و با ذکر تاریخ از روزی که شوهر نفقه او را پرداخت نکرده است به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی یا شورای حل اختلاف مراجعه کند.

در صورتی که نفقه زن زیر ۲۰ میلیون تومان باشد  باید به شورای حل اختلاف برود و پس از شکایت زوجه از شوهرش، دادگاهی تشکیل می‌شود و موضوع به کارشناس رسمی ارجاع خواهد شد.

پس از آنکه کارشناس نظر خود را درباره شکایت زوج مطرح کرد شوهر در صورت محکومیت باید نفقه خواسته شده زن را به او پرداخت کند.

اما علاوه بر طرح دعوای حقوقی زن می‌تواند برای دریافت نفقه در دادگاههای کیفری هم شکایت کند، بر این اساس در صورتی که مرد نفقه به زن پرداخت نکند مجرم است و باید مجازات حبس را تحمل کند.

زن برای شکایت می تواند به دادسرای محل زندگی مشترک خود و همسرش مراجعه کند و شکواییه‌ای مبنی بر ترک نفقه تنظیم و پس از ابطال تمبر به دایره ارجاع دادسرا آن را تحویل دهد تا پس از انجام تحقیقات در کلانتری حکم به مجازات شوهر داده شود و او به زندان برود.

منبع : باشگاه خبرنگاران

مطالب مرتبط

قانون شوراهای حل اختلاف

نفقه کودک بر عهده چه کسی است ؟