آیا پنچر کردن خودرو در مکان های پارک ممنوع جرم است ؟
خواندن عباراتی نظیر پارک مساوی با پنچری، این تصور را ایجاد میکند که هر کس میتواند به راحتی با ادعای حفظ حقوق خود، به حقوق دیگر شهروندان خدشه وارد سازد. چنین اقداماتی تا چه حد قانونی محسوب میشود؟
خواندن عباراتی نظیر پارک مساوی با پنچری این تصور را ایجاد میکند که هر کس میتواند به راحتی با ادعای حفظ حقوق خود، به حقوق دیگر شهروندان خدشه وارد سازد.
بر اساس اصل بیست و دوم قانون اساسی، جان، مال و حقوق اشخاص محترم شمرده میشود و جز در مواردی که قانون مستقیما اجازه داده، از تعرض مصون است.
در نتیجه هیچ کس حق ندارد با این ادعا که حقوقش در حال تضییع است به دیگران آسیبی وارد سازد یا تهدید به تخریب و ایراد صدمه کند.
همچنین طبق ماده ۱۳ منشور حقوق شهروندی، همه افراد از امنیت جانی، مالی، حیثیتی و نظایر آن برخوردار هستند.
نهتنها افراد بلکه هیچ مقامی بدون مستند قانونی، نمیتواند حقوق شهروندان را مورد تعرض یا تهدید قراردهد.
در واقع نوشتن چنین عبارات تهدیدآمیزی با هر انگیزهای که باشد، در هر حال تعرض به حقوق شهروندی افراد تلقی میشود و در صورت عملی شدن، گاه میتواند شخص را مشمول مجازات قانونی کند.
هرچند نمیتوان به طور قاطع عمل این افراد را طبق ماده ۶۶۹ بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1375 مشمول عنوان تهدید دانست، اما تحت حصول شرایطی و بنا به اوضاع و احوال حاکم بر قضیه ممکن است شخص مورد شکایت قرار بگیرد.
البته باید توجه داشت که در این خصوص نباید دچار افراط یا تفریط شد.
توضیح آن که هرچند، از طرفی افراد نمیبایست با توقف خودروی خود در مکان نامناسب سبب اختلال در رفت و آمد دیگران شوند، اما از سوی دیگر کسانی که برایشان مزاحمت ایجاد شده است، حقی در خصوص ایراد صدمه به خودروی پارکشده یا تهدید در این خصوص ندارند.
همه افراد جامعه دارای حقوقی هستند و آزادیهای افراد همیشه محدود به حفظ آزادیهای دیگران است. در این مورد نیز چنین است.
افرادی که از مزاحمت دائمی خودروهای پارکشده در مقابل پارکینگ و درهای ورودی ساختمان خود یا اماکن مشابه به ستوه آمدهاند نیز جزء شهروندانی هستند که باید حقوق آنها رعایت شود.اما قانون اجازه برخورد خود سرانه را به افراد نمیدهد. در نتیجه شهروندان در هنگام نقض حقوق خود باید به مراجع قانونی مراجعه کرده و از آنها اجرای اقدامات متناسب را خواستار شوند.
از مطالب بیانشده می توان نتیجه گرفت که بر اساس قانون حقوق همه شهروندان محترم و مصون از تعرض است.
گاهی حقوق افراد با یکدیگر در تعارض قرار میگیرد. در این حالت مقام قضایی باید نسبت به موضوع تعیین تکلیف کند و افراد باید از توسل به تهدید و نقض حقوق شهروندی دیگران، خودداری کنند.
قانون در مقابل افرادی که به هر نحو با اقداماتی نظیر تهدید و آسیب رساندن به اموال افراد، موجب نقض حقوق شهروندان میشوند، واکنش مناسب خواهد داشت.
منبع : روزنامه حمایتمطالب مرتبط