قلع و تخریب اضافه بنا در صورتی جایز است که موجد تزلزل در شاکله کل ساختمان بوده و مغایرت آن با اصول سهگانه شهرسازی، فنی و بهداشتی نیز اثبات شده باشد
نظر به اینکه ایراد و اعتراض موثر و موجهی که اساس رأی را مخدوش و متزلزل و در نتیجه موجبات نقض رأی مورد شکایت را فراهم نماید ارائه نگردیده و نسبت به دعاوی مطروحه دلیل قابل پذیرش تقدیم نشده و از نظر شکلی نیز اشکالی وارد نیست و در نحوه رسیدگی ایضاً تخلفی از مقررات مشهود نمی باشد، حکم به رد شکایت صادر و اعلام می گردد. رأی صادره وفق ماده 65 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری ظرف 20 روز پس از ابلاغ، قابل تجدیدنظرخواهی در شعب دیوان عدالت اداری است.
رئیس شعبه 30 دیوان عدالت اداری
جریان پرونده اینست: تجدیدنظرخواه قبلاً با تقدیم دادخواست نسبت به رأی شماره 69691-92/5/21 کمیسیون تجدیدنظر ماده 100 قانون شهرداری شکایت کرده است. شهرداری منطقه 3 کرج در لایحه جوابیه متذکر شده شاکی مرتکب تخلف اضافه بنا در طبقات شده که کمیسیون ماده 100 قانون شهرداری تعیین جریمه کرده، لکن در مورد احداث کنسول در طبقه اول به مساحت 6 متر مربع رأی به تخریب و اعاده به وضع سابق در نموده است، تقاضای رد شکایت کرده است. شعبه 30 دیوان عدالت اداری به شرح دادنامه تجدیدنظرخواسته حکم به رد شکایت صادر کرده است؛ اولاًـ در مورد تخلفات ساختمانی شاکی که در قبال آن تعیین جریمه شده، با توجه به اینکه تجدیدنظرخواه اعتراض موثری نکرده و دلیلی که نقض این قسمت از رأی صادره را ایجاب نماید ارائه نکرده، علیهذا دادنامه صادره در این بخش خالی لذا اشکال تشخیص و تأیید می شود، ثانیاًـ در خصوص قسمت دیگر دادنامه تجدیدنظرخواسته در زمینه 6 متر مربع کنسول احداثی نظر به اینکه مغایرت آن با اصول سه گانه شهرسازی و فنی بهداشتی اعلام نشده و ضرورت تخریب نیز احراز نگردیده و قلع آن تزلزل احتمالی ساختمان را در قبال خواهد داشت، لذا با نقض این قسمت دادنامه تجدیدنظرخواسته و نقض این بخش از رأی کمیسیون تجدیدنظر حکم به ورود شکایت و ضرورت رسیدگی در کمیسیون مربوطه صادر می شود. رأی صادره قطعی است.
رئیس شعبه سوم تجدیدنظر دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه
اردلان ـ عاشوری
مطالب مرتبط
آیین نامه اجرایی قانون اصلاح قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها
شکایت همسایه مجاور نسبت به رای کمیسیون ماده 100 شهرداری
بستر و حریم رودخانه ها و مسائل حقوقی آن - وکیل بستر و حریم رودخانه