«گواهی صادره از شهرداری» در بند 1 ماده 15 قانون روابط موجر و مستاجر 56

«گواهی-صادره-از-شهرداری»-در-بند-1-ماده-15-قانون-روابط-موجر-و-مستاجر-56

مقصود از گواهی شهرداری مذکور در بند یک ماده 15 قانون روابط موجر و مستأجر مصوب 1356 آن است که شهرداری تقاضای مالک برای صدور پروانه ساختمانی را تأیید و اعلام کند که صدور پروانه ساختمانی جهت احداث بنا با عنایت به ضوابط و مقررات شهرداری از نظر آن مرجع بلامانع است


استعلام :

به موجب بند 1 ماده 15 قانون روابط موجر و مستاجر مصوب 1356، امکان تخلیه عین مستاجره پس از انقضای مدت اجاره به منظور احداث ساختمان جدید وجود دارد، لیکن در همین بند شرط پذیرش درخواست تخلیه، ارائه پروانه ساختمانی یا گواهی صادره از شهرداری اعلام شده است. حال این پرسش این است که: اولاً، مقصود از گواهی در بند 1 ماده 15 قانون مذکور چیست؟ آیا مقصود گواهی تقاضای صدور پروانه ساختمان است؟ ثانیاً، اگر متقاضی صدور پروانه ساختمانی پس از تقدیم درخواست به شهرداری اقدام دیگری در پیگیری تقاضا و اخذ پروانه ساختمانی نکند، آیا مقصود قانونگذار جهت تجویز درخواست تخلیه عین مستاجره حاصل شده است؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :

مقصود از گواهی شهرداری مذکور در بند یک ماده 15 قانون روابط موجر و مستأجر مصوب 1356 آن است که شهرداری تقاضای مالک برای صدور پروانه ساختمانی را تأیید و اعلام کند که صدور پروانه ساختمانی جهت احداث بنا با عنایت به ضوابط و مقررات شهرداری از نظر آن مرجع بلامانع است.


شماره نظریه : 7/1400/1758شماره پرونده : 99-29/1-1758تاریخ نظریه : 1400/01/07

منبع : اداره حقوقی قوه قضائیه


مطالب مرتبط

آئین نامه اجرای مفاد اسناد رسمی لازم الاجراء و طرز رسیدگی به شکایت از عملیات اجرائی مصوب 1387

چند نکته راجع به انتقال منافع مورد اجاره به غیر

تعدی و تفریط در قانون روابط موجر و مستاجر 56

شرایط پرداخت کمک ودیعه مسکن

تفاوت های سرقفلی با حق کسب و پیشه و تجارت