الزام به اعطای نصاب مالکانه (عدم تملک توسط سازمان طرف شکایت)

الزام-به-اعطای-نصاب-مالکانه-(عدم-تملک-توسط-سازمان-طرف-شکایت)

از آن جائی که زمین متنازع فیه به موجب مبایعه نامه مورخ  به فروخته شده و شاکی کل بهای زمین را دریافت و اعلام نموده مبلغ مذکور به منزله تمامی حقوق قانونی وی از زمین مزبور می باشد، بنابراین مبتنی بر توافق صورت گرفته و شمول قواعد حاکم بر توافقات و نه الزامات قانونی، ادعای استحقاق نصاب مالکانه فاقد محمل قانونی است


شاکی: .....
طرف شکایت: .....
موضوع شکایت وخواسته: الزام به اعطای نصاب مالکانه
 

گردش کار:

شاکی دادخواستی به خواسته فوق تقدیم دیوان عدالت اداری نموده که پس ازثبت دبیرخانه به این شعبه ارجاع شده است. نامبرده در بخشی از دادخواست خود آورده است: اینجانب مالک .... پلاک ... فرعی از ... اصلی بخش .... بوده و زمین مزبور در اجرای ماده ۹ قانون زمین شهری به تملک طرف شکایت درآمده و حاضر به پرداخت نصاب مالکانه نمی باشد، لذا تقاضای احقاق حق دارد. دادخواست و ضمایم به‌ خوانده ابلاغ‌شده که در پاسخ اعلام کرده است: زمین متنازع فیه مطابق مبایعه نامه شماره ...... از شکات خریداری شده و مالک با حضور در دفترخانه اسناد رسمی به موجب تعهدنامه رسمی شماره .... مورخ .... دفترخانه ... هر گونه ادعای بعدی را ازخود سلب و ساقط کرده است. اینک در وقت فوق‌العاده پرونده تحت نظر است، با توجه به مفاد دادخواست و مستندات موجود در پرونده، ختم رسیدگی را اعلام و با استعانت از خداوند متعال به شرح زیر رای صادر می‌شود.

رأی شعبه

صرف نظر از این که تحقق و اجتماع شرایط مقرر در ماده ۹ قانون زمین شهری مصوب ۲۲/ ۰۶/ ۱۳۶۶ و آیین نامه اجرایی آن موضوع تصویب نامه شماره ۲۰۰۵۳ ت ۱۷۹ه مورخ ۲۹/ ۰۴/ ۱۳۷۱ هیأت وزیران، جهت تملک اراضی لازم و ضروری است و آراء متعدد هیأت عمومی دیوان عدالت اداری نیز بر این امر تاکید دارد؛ با این وصف از آن جائی که زمین متنازع فیه به موجب مبایعه نامه مورخ ...  به ..... فروخته شده و شاکی کل بهای زمین را دریافت و اعلام نموده مبلغ مذکور به منزله تمامی حقوق قانونی وی از زمین مزبور می باشد، بنابراین مبتنی بر توافق صورت گرفته و شمول قواعد حاکم بر توافقات و نه الزامات قانونی، ادعای استحقاق نصاب مالکانه فاقد محمل قانونی است و به استناد تبصره ۲ ماده ۹ قانون زمین شهری، حکم به رد شکایت صادر و اعلام می گردد. این رای برابر ماده ۶۵ قانون تشکیلات وآئین دادرسی دیوان عدالت اداری، ظرف بیست روز پس از ابلاغ، قابل اعتراض در شعب تجدیدنظر دیوان عدالت اداری است.
دادرس/ رئیس شعبه ... دیوان عدالت اداری
 

محسن رفعتی - وکیل متخصص دعاوی ملکی

منبع : سامانه ساعد دیوان عدالت اداری

مطالب مرتبط

مجازات تصرف عدوانی در قانون

قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه مصوب 1395 02 20

دستورالعمل ماده 14 قانون زمین شهری

آشنایی با شروط‌ لازم در قرارداد رهن

تکلیف خسارت مازاد بر تعهد شرکت بیمه گر

امکان ورود مراجع کیفری به موضوع احراز اراضی ملی